Dermatologie/Chirurgie estetică

Home Dermatologie/Chirurgie estetică

DERMATOLOGIE/CHIRURGIE ESTETICĂ

Dermatologia este specialitatea medicală care se ocupă cu studiul afectiunilor pielii (boli cutanate), ale anexelor pielii (păr și unghii) și ale mucoaselor adiacente (cavitate bucală și organe genitale).

Medicul dermatolog pune diagnosticul și recomanda tratamentul a peste 3000 de afecțiuni, inclusiv cancere de piele (de exemplu: melanomul), boli inflamatorii si infectioase cutanate, acnee, boli cu transmitere sexuala, probleme legate de îmbătrânirea pielii ș.a.m.d.

CÂND TREBUIE SĂ MERGI LA DERMATOLOG?

PREVENȚIE: Pacienții se pot programa la dermatolog la un CONTROL DE RUTINĂ ANUAL pentru a evalua starea de sănătate a pielii, anexelor pielii și a mucoaselor adiacente
DIAGNOSTIC: Medicul dermatolog este consultat de majoritatea pacienților pentru o CONSULTAȚIE DERMATOLOGICĂ în momentul în care aceștia se confruntă cu leziuni pe corp (ex. pete, alunițe, excrescente, etc.) sau alte probleme care necesită atenția acestuia.
TRATAMENT: În urma unui diagnostic, pacienții consultă dermatologul pentru recomandarea unui tratament si pentru monitorizarea evolutiei afectiunii si raspunsului la tratament.

DERMATO-ESTETICA și CHIRURGIA ESTETICĂ sunt ramuri ale medicinii care urmăresc să corecteze anumite defecte (cicatrici, vergeturi, exces de piele, mărire sau reducție de sâni, etc) și să ofere tratamente de rejuvenare a pielii.

Blank Image

DR. CRISTINA BERBECAR-ZECA

Medic Specialist in Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva

Dermatologie/Chirurgie estetica

Blank Image

DR. LIMBĂU ALEXANDRA

Medic specialist dermatolog

Dermatologie/Chirurgie estetica