Endocrinologie

Home Endocrinologie

ENDOCRINOLOGIE

Endocrinologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor sistemului endocrin.

Sistemul endocrin reprezintă totalitatea glandelor endocrine. Glandele endocrine produc substanțe chimice numite hormoni, ce reglează funcțiile întregului organism. Orice modificare a acestora poate avea consecințe severe.

Printre cele mai frecvente afecțiuni endocrinologice enumerăm: hipertiroidia (cantitate prea mare de hormoni tiroidieni), hipotiroidia (cantitate prea mică de hormoni tiroidieni), tiroidită auto-imună sau gușa (mărirea glandei tiroide). Tiroida este un organ situat în regiunea gâtului.

Diabetul, sindromul ovarelor polichistice sau osteoporoza sunt și ele afecțiuni strâns legate de sistemul endocrin.

Endocrinologia se ocupă de asemenea de tulburările de comportament alimentar, cum ar fi anorexia, bulimia sau obezitatea, patologii tot mai des întâlnite în special în rândul adolescenților.

Afecțiunile glandelor endocrine sunt complexe. Pentru a pune un diagnostic, există o serie de analize și investigații care sunt recomandate de medicii specialiști endocrinologi.

SERVICII

  • Consult de specialitate endocrinologie –medic primar
  • Consult de specialitate endocrinologie –medic specialist
  • Ecografie tiroidiană
  • Consultație de control după tratament

MEDICI

Blank Image

Ecografie endocrină Puncție biopsie cu ac fin a nodulilor tiroidieni ghidată ecografic Certified Clinical Densitometrist de către ISCD (International Society of Clinical Densitometry)

DR. MIHAI DANIEL

Medic primar endocrinolog

Endocrinologie

Blank Image

Competențe: Ecografie tiroidiană

DR. COLEȘ DIANA FELICIA

Medic primar endocrinolog

Endocrinologie